KAYSERİ / MELİKGAZİ - 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KIZ ANADOLU LİSESİ

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ “İL GENELİ NESNE TASARIMI” YARIŞMASI

T.C. KAYSERİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ “İL GENELİ NESNE TASARIMI” YARIŞMASI ŞARTNAMESİ KONUSU: Öğrencilerin, Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında “Kutadgu Bilig” eserindeki ‘doğruluk- adalet’ vb. temel kavramları anlatan bir nesne tasarımının yapılması. Bu tasarım ile öğrenciler bir taraftan kendilerini üç  boyutlu bir nesne ile ifade ederken bir taraftan da dilimizin güzelliklerini anlatan bir yapı ortaya koyabilme olanağını  bulacaklardır. Bu amaç ile nesne tasarım yarışması düzenlenecektir. TÜRÜ: Nesne Tasarımı Yarışması, üç boyutlu tasarım. TEKNİK: Üç boyutlu bir yapı vücuda getirecek şekilde, tasarıma uygun düşecek her türlü malzeme ile gidilebilinir.  Örneğin: 3b yazıcı ile üretimler, asamblaj tekniği ile üretimler, her türden birleştirme ve yapıştırma, montaj, kalıp alma, döküm, heykel tekniği vb. teknikler ile üretime gidilebilinir. AMACI: Eğitim sürecinde öğrencilerin üç boyutlu tasarım becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlamak olarak  belirlenmiştir. KAPSAMI: Kayseri ilinde bulunan tüm resmî ve özel okullarda yer alan lise öğrencileri  KATILIM ŞARTLARI: 1) Kayseri ilinde bulunan resmî ve özel liselerde eğitim görüyor olmak. 2.Her öğrenci yarışmaya yalnızca bir tasarım ile katılacaktır.  3.Yarışma şartları okul müdürlüklerince belirlenen tarihler arasında öğrencilere duyurulacaktır. 4.Öğrencilerin yarışmaya tasarıma uygun düşecek her türlü malzeme ile tasarım yapabilirler. Örneğin: 3b yazıcı ile  üretimler, asamblaj tekniği ile üretimler, her türden birleştirme yapıştırma, montaj, kalıp döküm, heykel tekniği vb.  teknikler ile ürettikleri üç boyutlu bir nesne tasarımı ile katılabilirler. 5. Öğrenciler yarışma formunda üç boyutlu nesne tasarımı için belirlenen “Kutadgu Bilig” eserindeki bir kavramdan  yola çıkarak seçtiği kavramı nesne gönderisinde belirtmek zorundadır.  6.Katılımcılar tasarımlarını kendileri yapmak koşulu ile istedikleri üç boyutlu teknik ve malzemeyi kullanmakta  serbesttirler (Her türlü hazır kalıp veya daha önce üretilmiş üç boyutlu yapılar ile kopya üretimler değerlendirmeye  alınmayacaktır) 7. Yarışmaya gönderilen tasarımlar daha önce herhangi bir yerde sergilenmemiş olmalıdır. (Kopya olduğu tespit  edilen tasarımlar yarışma dışı bırakılacaktır). 8. Siyasi amaçlara hizmet eden, genel ahlak kurallarına uymayan, hakaret ve reklam unsuru içeren tasarımlar yarışma  dışı kalacaktır. 9. Her ilçe kendi okulları arasında yarışmayı düzenleyecek, okullarda komisyon marifetiyle okul birincileri seçilerek İlçe  Millî Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilecektir. İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri, okullardan gelen eserleri değerlendirerek  birinci seçilen eseri İl Millî Eğitim Müdürlüklerine gönderecektir. İl Millî eğitim müdürlüğü, İlçe Millî Eğitim  Müdürlüklerinden gelen eserleri değerlendirerek birinci olan eseri seçecektir. 10.Dereceye giren eserler Kayseri İl Millî Eğitim Müdürlüğü resmî web sitesinde ve sosyal medyada duyurulacaktır.  11.Dereceye giren öğrenciler okullarının bulunduğu İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerince belge ve özel ödüllerle  ödüllendirilecektir. 12.Dereceye giren yarışmacılar eserlerini Ödül Töreni esnasında okullarının bulunduğu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne  teslim edeceklerdir. YARIŞMA TAKVİMİ Yarışma Duyurusunun Yapılması 01.03.2024 Okulların dereceye giren eserlerini bağlı bulundukları  ilçe MEM ’e göndermeleri 18.03.2024 – 20.03.2024 İlçe MEM’ lerin birinci seçilen eseri il MEM’ e  göndermeleri 21.03.2024 – 22.03.2024 İl MEM tarafından belirlenen komisyonun eserleri  değerlendirmesi 25.03.2024 – 29.03.2024 Dereceye giren eserlerin İl MEM tarafından  duyurulması 1.04.2024 DEĞERLENDİRME: Yarışmaya katılan eserler Kayseri İl Millî Eğitim Müdürlüğünce belirlenen bir komisyon tarafından  değerlendirilecektir. Değerlendirme kriterleri aşağıda yer alan kıstaslar doğrultusunda yapılacaktır. TASARIMLARIDEĞERLENDİRME KRİTERLERİ PUAN 1-Tasarımın katılımcı tarafından belirlenen temayı  yansıtma düzeyi 25 2-Tasarımda yaratıcılık 25 3-Tasarımda özgünlük 25 4-Tasarımda görsel bütünlük ve modle. 25 TOPLAM 100 Diğer Hususlar: 1. Yarışmaya katılan eserler okullarda okul değerlendirme komisyonu, ilçelerde İlçe Değerlendirme Komisyonu, illerde  İl Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilecektir. 2. Komisyon tarafından değerlendirme sonucunda il birincisi eser belirlenecektir. 3. Dereceye giren öğrencinin ödülü İl Millî Eğitim Müdürlüğü / İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından verilecektir.
Yayın: 04.03.2024 - Güncelleme: 04.03.2024 13:11 - Görüntülenme: 47